Hallernes

Hønsesalat med bacon og kørvel

Hønsesalat med bacon og kørvel​

Oplev en nyfortolkning af en dansk favorit hos os! Vi præsenterer vores hønsesalat med bacon og kørvel – en kulinarisk oplevelse, der forener det knasende og det lækre i en sublim kombination. Nyd den dybe karamelliserede smag af bacon, som komplementeres af den silkebløde hønsesalat, serveret på saftigt rugbrød. Denne ret er et hyldest til det traditionelle danske køkken og er en velbesøgt stjerne i vores faste udvalg. Enjoy.

Hertil vil vi anbefale en lys øl eller et koldt glas hvidvin. 

Klik her og bestil nu, eller besøg en af vores fatastiske restauranter.

Smørrebrød Torvehallerne. Frokostordning i københavn. Hønsesalat med bacon og kørvel
Smørrebrød Torvehallerne. Frokostordning i københavn. Hønsesalat med bacon og kørvel

Opskrift

Hønsesalat med bacon og kørvel​ (4stk smørrebrød)

Ingredienser

Ingredienser til hønsesalat:

  • Kylling: 266 gram (kogt og trukket fra hinanden i mindre stykker)
  • Drænede asparges snitter: 92 gram
  • Champignoner: 169 gram (125 gram til hønsesalaten og 44 gram til pynt på madderne)
  • Mayo: 250 gram
  • Creme fraiche 48%: 25 gram
  • Grov sennep: 40 gram
  • Salt: en knivspids
  • Sort peber: en knivspids
  • Koncentreret svampefond: en lille smule (kan udelades, hvis det ikke er tilgængeligt)

Ingredienser til 4 madder:

  • 4 skiver rugbrød: 200 gram
  • 40 gram smør
  • Hønsesalat
  • 50 gram bacon (2 styk)
  • Kørvel: 8 gram
  • 44 gram champignon (skåret i halve)

Fremgangsmåde

Forbered ingredienserne:

Hvis kyllingen ikke allerede er kogt, så kog den indtil den er tilberedt. Lad den køle af og træk den fra hinanden i mindre stykker.

Dræn asparges snitterne og sæt dem til side.
Skær 125 gram af champignonerne i skiver og steg dem på en pande med lidt olie indtil de er gyldne. Dræn overskydende væske fra og lad dem køle af.

I en skål kombineres den kogte kylling, de stegte champignoner, drænede asparges snitter, mayo, creme fraiche, sennep, salt, peber og en smule svampefond (hvis brugt). Rør godt rundt, indtil alt er godt kombineret. Smag til med mere salt eller peber efter behov.

Fremgangsmåde:

Steg baconskiverne på en pande, indtil de er sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at dræne overskydende fedt.
Smør hver skive rugbrød med 10 gram smør.
Fordel 115 gram hønsesalat over hver skive.
Læg to stegte baconskiver oven på hønsesalaten på hver mad.
Placer en smule kørvel ovenpå baconen.
Skær de resterende 44 gram champignoner i halve og placer en halvdel på hver mad, med skærfladen udad, for at hjælpe med at holde kørvelen på plads.